Общение без границ

Главная | Регистрация | Вход
Среда, 25.06.25, 18:03
Приветствую Вас Странник | RSS
Авторизация
Друзья
Поиск

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]

• Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Harry_Haller, Jah, zzz  
Як вирішувати конфлікти без скандалів?
serhiikovalskiДата: Вторник, 25.02.25, 21:26 | Сообщение # 1
Прохожий
Награды: 0
Статус: Offline
Ой, народ, скільки разів було таке, що посваришся з кимось, а потім сидиш і думаєш: "Та нащо воно мені було?" Але ж конфлікти – це частина життя, і не завжди можна просто відмахнутися. От у мене був випадок: колега на роботі постійно перекладав на мене свої завдання, а я мовчав. Довго терпів, аж поки не зірвався. У підсумку – скандал, начальник викликав, обидва злі, атмосфера в офісі жахлива.

yuriy_hrynevskyДата: Вторник, 25.02.25, 21:29 | Сообщение # 2
Прохожий
От ще одна історія. Є у мене друг, який посварився з братом через спадщину. Той хотів усе продати, а мій товариш – залишити будинок батьків. І, як завжди, коли справа до грошей, почалося: "Я більше маю права", "Ти завжди був улюбленцем", "Я ж тобі допомагав, а ти…" – ну ви зрозуміли. Ситуація доходила до того, що майже перестали спілкуватися.

Але вони вирішили спробувати медіацію, і знаєте що? У результаті змогли спокійно поговорити, знайти компроміс і навіть не розсваритися остаточно. От після цього я й задумався, що варто б і собі трохи розібратися в цих техніках. Якщо комусь теж цікаво, є хороший сертифікат з базових навичок медіатора – ось тут можна почитати детальніше: https://bs.krok.edu.ua/mediacija/sertifikat-bazovi-navichki-mediatora/

Бо чесно, краще навчитися домовлятися, ніж потім шкодувати через зруйновані стосунки.

Сообщение отредактировал yuriy_hrynevsky - Вторник, 25.02.25, 21:29

viktorkoroviakДата: Вторник, 25.02.25, 21:30 | Сообщение # 3
Прохожий
Я нещодавно цікавився цією темою. Після того, як почав розбиратися, зрозумів: ми самі часто розпалюємо конфлікти через дрібниці. Хтось щось сказав не так – одразу сприймаємо в штики. Хтось зробив не по-нашому – все, ворог. А іноді достатньо просто вислухати, задати правильні питання, спробувати знайти варіант, який влаштує всіх. І це не про "прогнутися", а про вміння тримати баланс між своїми інтересами і чужими.

triodДата: Пятница, 28.02.25, 14:59 | Сообщение # 4
Прохожий
Электрошокер в помощь

saunwtДата: Пятница, 07.03.25, 15:22 | Сообщение # 5
Прохожий
скпер

• Страница 1 из 1
  • 1