|
Чи реально вивчити словацьку до рівня вступу у університет?
|
|
| serhiikovalski | Дата: Пятница, 02.01.26, 17:30 | Сообщение # 1 |
|
Новичок
Статус: Offline
| Дивлюся варіанти навчання за кордоном і все частіше натикаюсь на Словаччину. Начебто безкоштовно, умови нормальні, але от мова трохи лякає. Я зі словацькою взагалі нуль, максимум пару слів чув. І от думаю, чи реально за рік підтягнути мову так, щоб не просто «вижити», а реально вступити і вчитись.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Пятница, 02.01.26, 17:32 | Сообщение # 2 |
|
Новичок
| Мав схожі думки минулого року. З боку здається, що ще одна «незрозуміла мова», але коли почав розбиратись, виявилось, що вона досить близька до нашої. Багато слів інтуїтивно зрозумілі, граматика не така страшна. Найважче, як на мене, це дисципліна — самому вчитись важко, швидко здуваєшся.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Пятница, 02.01.26, 17:35 | Сообщение # 3 |
|
Прохожий
| Я теж довго сумнівався, чи брати курси, чи пробувати самому. Хотілося зрозуміти, що взагалі потрібно саме для вступу, а не просто «вивчити мову». Почав копати тему і натрапив на опис програм, де одразу готують під навчання в універі. Ось тут, до речі, нормально розписано, як виглядають такі курси і що вони дають: https://slovakstudy.com/uk/kursy/ Мені зайшло, що там не лише мова, а й пояснюють, як далі з документами і вимогами. Бо часто проблема не в словах, а в тому, що не розумієш систему
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Пятница, 02.01.26, 17:37 | Сообщение # 4 |
|
Новичок
| От це якраз те, чого бракує, коли читаєш форуми. Усі пишуть «вивчи мову», але ніхто не каже, що саме вчити і до якого рівня. Якщо курси реально заточені під вступ, а не просто абстрактну граматику, то це вже виглядає логічніше. Самому можна, але часу й нервів піде вдвічі більше.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Пятница, 02.01.26, 17:37 | Сообщение # 5 |
|
Новичок
| Та й плюс ще в оточенні. Коли навколо люди з такою ж метою, легше тримати темп. А Словаччина тим і приваблива, що вхід не такий жорсткий, як здається спочатку. Головне — не відкладати, бо рік пролітає дуже швидко.
|
| |
|
|