|
|
 |
[
Новые сообщения ·
Участники ·
Правила форума ·
Поиск
·
RSS ] |  |
 |
|
Пляшечка з силіконовою соскою чи латексною, що краще?
|
|
| alinagershik | Дата: Пятница, 21.11.25, 21:31 | Сообщение # 1 |
 Знакомый
Статус: Offline
| Я щойно стала мамою і виникло питання, яке тримає мене в невіданні й трохи хвилює — чи краще обрати пляшечку зі силіконовою соскою чи з латексною для мого малюка. Я чула, що латекс буває м’якшим і природнішим, а силікон — міцніший і гігієнічніший, але не впевнена, що саме підходить новонародженому, чи не викличе алергію чи дискомфорт. Мене турбує, чи не занадто жорстким буде силікон, чи не швидко зноситься латекс, чи матеріал не буде мати запаху, чи буде зручно дитині смоктати. Будь ласка, поділіться досвідом, що ви обрали для свого малюка і з якої причини.
|
| |
|
|
| nicewoman | Дата: Пятница, 21.11.25, 21:32 | Сообщение # 2 |
|
Знакомый
| Я трохи мав досвід з цим питанням, тому можу розповісти, що спостерігав. Насамперед латекс — це натуральний матеріал каучуку, він більш м’який, еластичний, і малюк може легше звикнути до нього, особливо якщо поєднується грудне вигодовування — він більше нагадує мамині груди. Але він має недоліки: латекс з часом може змінювати колір, він менш стійкий до зносу, дитина може гризти чи кусати і зруйнувати швидше. З іншого боку силікон — це штучний матеріал, гіпоалергенний, не має запаху чи смаку, служить довше і краще витримує стерилізацію та кип’ятіння. Але він жорсткіший, можливо не так м’який при смоктанні малюка, і дитині може бути трохи незвично. Загалом я б сказав, що якщо ви шукаєте “довгостроковий” варіант і менше хвилюєтесь про природність, силікон — гарний вибір. Якщо важливо, щоб дитина почувала себе максимально комфортно з матеріалом, і ви готові часто перевіряти стан латексу — тоді можна латекс. В будь-якому разі слід враховувати вік дитини, її потребу в швидкості потоку, чи є алергії в сім’ї тощо.
|
| |
|
|
| alinagershik | Дата: Пятница, 21.11.25, 21:33 | Сообщение # 3 |
 Знакомый
| Я почала переглядати варіанти і натрапила на інформацію, що латекс може мати запах або смак каучуку, а також що він старіє під впливом сонця, слини, тепла — і через це може зношуватись швидше. Цитата: “матеріал піддається природному процесу старіння під впливом таких природних факторів як ультрафіолетове світло, повітря, слина та тепло”. Також прочитала, що силікон не має запаху і служить довше. Тому я зараз вагаюсь: чи варто одразу брати силікон, чи можна спробувати латекс і мати запасний варіант. Думаю, що можливо спершу взяти латекс, спостерігати як дитина реагує, і мати силіконовий про запас. Ще мене цікавить, чи впливає матеріал соски на те, як малюк смокче чи ковтає повітря, чи може бути більша ймовірність колік з одного з варіантів. Чи має хтось досвід, що саме матеріал соски впливає на кількість повітря, що дитина заковтує під час годування?
|
| |
|
|
| nicewoman | Дата: Пятница, 21.11.25, 21:33 | Сообщение # 4 |
|
Знакомый
| Рад допомогти з вибором і поділитися власним досвідом. Я вже кілька років обираю пляшечки для діток і аналізую матеріали, тому можу сказати, що матеріал соски — один із факторів, але не єдиний, що впливає на заковтування повітря і можливі коліки у малюка. Головне звернути увагу на форму соски, швидкість потоку, отвори, відповідність віку, а також наскільки добре пляшечка і соска з’єднані, чи є антивакуумна система. В магазині MAUDAU можна знайти широкий асортимент пляшечок для годування https://maudau.com.ua/category/pliashechky з різними типами сосок, у тому числі силіконові і латексні варіанти. Я б рекомендувала в цьому магазині звернути увагу на моделі з широкою шийкою для зручності наповнення і очищення, а також перевірити, чи виробник зазначає, що соска має антивакуумний клапан або спеціальну форму, що зменшує засмоктування повітря.
Якщо порівнювати матеріали, то силікон має переваги: він гіпоалергенний, не має запаху, довше зберігає форму та не так реагує на стерилізацію чи кип’ятіння — це важливо коли пляшечкою користуються часто. Латекс краще за тактильним відчуттям і може бути більш комфортним спершу для дитини, але він м’якший, швидше зношується і може мати запах чи змінюватись з часом. Тому я б радив одразу придбати пляшечку з силіконовою соскою чи пляшечку, в якій можна змінити соску на силіконову, і одночасно мати латексну як запасну чи для ситуацій, де потрібен більш м’який матеріал. Таким чином матимете гнучкість і зможете відслідковувати реакцію малюка.
|
| |
|
|
|  |
 | |  |
|