|
Які продукти містять достатню кількість вітаміну D?
|
|
| bolshechem_zhizn | Дата: Вторник, 25.11.25, 07:28 | Сообщение # 1 |
|
Участнег
Статус: Offline
| Хтось може підказати, які продукти реально дають достатньо вітаміну D? Чув, що риба і яйця корисні, але невпевнений щодо точних кількостей. Може ще щось додатково варто включати в раціон, щоб норму покривати щодня? Як ви контролюєте цей момент у себе?
|
| |
|
|
| TotiMan | Дата: Среда, 26.11.25, 09:41 | Сообщение # 2 |
|
Прохожий
| Я зазвичай додаю в меню жирну рибу, наприклад лосось або скумбрію. Яйця теж вживаю регулярно, особливо жовтки. Інколи додаю гриби, особливо підсвітлені ультрафіолетом, вони дають теж певну дозу вітаміну D. Так простіше орієнтуватися на конкретні продукти, ніж шукати добавки.
|
| |
|
|
| biteh | Дата: Четверг, 27.11.25, 03:17 | Сообщение # 3 |
|
Флудер
| Ще непогано включати молочні продукти збагачені вітаміном D, наприклад йогурти або сир. Масло та деякі види печінки теж містять його. Я зазвичай складаю тижневий план, щоб риба була 2–3 рази, яйця через день, а гриби і молочку чергую. Так легше тримати баланс і не перегружати організм одночасно.
|
| |
|
|
| cocacola | Дата: Пятница, 28.11.25, 12:40 | Сообщение # 4 |
|
Знакомый
| Я знайшла хороший спосіб стежити за кількістю вітаміну D у продуктах. Веду список продуктів, що реально містять його у достатній кількості, включаючи лосось, оселедець, скумбрію, печінку тріски, жовтки, гриби під UV, збагачене молоко і йогурти. Якщо цікаво, можна подивитись вітамін Д у продуктах https://detrimax.ua/vitamin-d3/u-produktah/ там таблиця і порції, щоб зрозуміти, що і скільки включати. Я завжди обираю різні джерела, щоб раціон був збалансований і не залежав від одного продукту. Можу планувати меню на тиждень так, щоб щодня була мінімальна норма, розподіляючи рибу, яйця та молочку через день, а гриби додавати кілька разів на тиждень. Це реально працює, організм отримує потрібний вітамін без стресу.
|
| |
|
|